+420 723 423 558

Česká Lípa a okolí

ales@cistenimusilovi.cz
20.09. 2023 Novinky

Jak odstranit skvrny od motorového oleje z koberce

 

Odstranění skvrn od motorového oleje z koberce může být rychlým a efektivním procesem, pokud rychle zakročíte a použijete správné postupy. Bez ohledu na druh koberce, olej se do tkaniny vsakuje velmi rychle, a proto je důležité jednat co nejdříve, abyste zabránili trvalým skvrnám. Následující tipy vám pomohou odstranit skvrny od motorového oleje, a dokonce i od dalších produktů na bázi minerálních olejů, jako je vazelína.

  1. Rychle odsát zbytek oleje: Jakmile se olej vylil na koberec, měli byste okamžitě zakročit. Velké množství rozlitého oleje lze rychle odstranit pomocí obyčejné lžíce a nádoby, do které budete tekutinu sbírat. Snažte se co nejvíce odstranit povrchovou vrstvu oleje, než se vsákne do koberce.

  2. Nikdy nesmíte koberec drhnout: Pokud se pokusíte olej z koberce vytřít, uděláte situaci jenom horší. Olej je třeba absorbovat a ne třít. Drhnutím můžete olej vtlačit hlouběji do vláken koberce, což ztíží jeho odstranění.

  3. Použití papírových utěrek: Papírové utěrky jsou skvělým nástrojem pro absorbování oleje z koberce. Postupně pokládejte papírovou utěrku na skvrnu a lehce ji stiskněte, aby začala absorbovat olej. Pokud utěrka nasákne olej, nahraďte ji novou. Tento proces může být opakován, dokud nezaznamenáte viditelný pokles skvrny.

  4. Použití čisticího prostředku: Pokud po provedení výše uvedených kroků zůstane skvrna stále viditelná, můžete zkusit čisticí prostředek určený pro odstranění mastnoty a oleje. Použijte ho podle pokynů na obalu, ale dbejte na to, aby neobsahovala silné chemikálie, které by mohly koberci ublížit.

  5. Konzultace s profesionálem: Pokud se skvrna od motorového oleje stále nepodaří odstranit, měli byste zvážit konzultaci s profesionálním čisticím servisem. Profesionálové mají k dispozici speciální vybavení a chemikálie, které mohou pomoci odstranit i velmi tvrdohlavé skvrny.

Pamatujte, že rychlá reakce je klíčem k úspěšnému odstranění skvrn od motorového oleje z koberce. Čím dříve se pokusíte odstranit olej, tím větší je šance na úspěch a minimalizaci trvalých poškození koberce.