+420 723 423 558

Česká Lípa a okolí

ales@cistenimusilovi.cz
23.09. 2023 Novinky

Jak správně prát sportovní oblečení a prodloužit jeho životnost

 

Sportovní oblečení hraje klíčovou roli při zvyšování komfortu během fyzické aktivity. Je navrženo tak, aby rychle odvádělo pot, uschlo co nejrychleji a v zimě udrželo tělo v teple. Mnozí však neví, jak se o sportovní oblečení správně starat, což může zkrátit jeho životnost a omezit jeho výkonnost. Zde najdete několik klíčových zásad, jak pečovat o sportovní oblečení, aby si zachovalo své jedinečné vlastnosti.

  1. Zcela nové oblečení patří do pračky: Ačkoli se může zdát, že nové kousky oblečení jsou čisté, často obsahují nečistoty a chemikálie z průmyslové výroby. Než si je poprvé oblečete, vždy je vyperte.

  2. Oddělte sportovní oblečení: Sportovní oblečení by mělo být vždy prané odděleně od běžného prádla. Materiály použité ve sportovním oblečení vyžadují speciální péči.

  3. Nezavrhujte ruční předpírku: Rychlé promáchnutí sportovního oblečení ve studené vodě může pomoci eliminovat zápach a snížit riziko vytvoření fleků od potu.

  4. Čtěte štítky na oblečení: Štítky na oblečení obsahují důležité informace o péči, jako je doporučená teplota praní, sušení a žehlení. Fotografovat štítky může být užitečné pro pozdější referenci.

  5. Použijte šetrný prací prostředek: Volte šetrný prací prostředek bez agresivních chemikálií, které mohou poškodit materiál. Prací gel je obvykle lepší volbou než prášek.

  6. Volte správný prací program: Nastavení pracího programu by mělo odpovídat materiálu sportovního oblečení. Většina z nich by měla být praná při teplotách 30 °C až 40 °C. Použijte program pro jemné prádlo, pokud je to možné.

  7. Pozor na sušičku: Sušička může sportovní oblečení poškodit. Sušte ho raději na vzduchu nebo na nízkých teplotách, aby nedošlo k narušení jeho vlastností.

  8. Další zásady péče o sportovní oblečení: Před praním otočte oblečení naruby a zapněte zipy nebo druky. Prohlédněte obsah kapes a vložte drobné kousky do síťové tašky na praní.

Správná péče o sportovní oblečení může prodloužit jeho životnost a udržet ho v optimálním stavu pro vaše sportovní aktivity. Sledujte tyto zásady a užívejte si pohodlí a výkon, které vám sportovní oblečení nabízí.